Logo eilanden-nieuws.nl

Vader en dochter Toonen Coaching, mediation en advies

DIRKSLAND – Gerard Toonen en zijn dochter Naomi de Jong zijn actief voor hun praktijk Toonen & Partners. Met hun praktijk zetten ze zich in voor coaching en mediation. Hun doelgroep is heel breed en daarom zijn er veel mogelijkheden om bij problemen, maar ook bij begeleiding van verandering op het persoonlijke vlak of binnen een bedrijf een helpende hand te bieden.

Door: Adri van der Laan

Zowel vader Gerard als dochter Naomi hebben beiden een onderwijsachtergrond. Naomi woont in Sommelsdijk en werkt bij een ROC in Rotterdam. Daarnaast werkt ze als psychiatrische verpleegkundige bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Gerard is bestuurder van de Passie, Evangelisch Bijbelgetrouw Onderwijs - Basis en Voortgezet Onderwijs. Scholen met vestigingen in heel Nederland.
Een tijdje geleden hebben ze beiden besloten om hun vaardigheden ook voor hulpvragers buiten hun werkkring beschikbaar te stellen en werd Toonen & Partners opgericht. Gerard en Naomi hebben binnen hun praktijk verschillende doelgroepen. In het kort leggen ze uit wat hun werk inhoudt. "Het is mijn passie om mensen te begeleiden die worstelen met problemen die niet alleen met medicijnen kunnen worden opgelost. Dit kan verslagenheid, verdriet of gebrokenheid zijn. Ik begeleid deze mensen naar heelheid en herstel. Dit geldt ook voor mensen met burnoutklachten, angsten en depressiviteit", aldus Naomi. Zij richt zich hierbij op hulpvragers van alle leeftijden.

Passie

De passie van Gerard is gericht op mensen die werken binnen het onderwijs en zorginstellingen. Hij begeleidt bestuurders, directieleden en leerkrachten en werkers in de zorg. Soms ook op initiatief van bedrijven, om werknemers meer plezier in hun werk te laten krijgen en meer tot hun bestemming te laten komen. Wanneer ze op zoek zijn naar onderscheidende coaching en advies, kunnen ze terecht bij Toonen & Partners. Ongeacht in welke leeftijd of levensfase ze zich bevinden. Wanneer ze op zoek zijn naar zichzelf. Of naar antwoorden buiten jezelf… "Er komen allerlei zaken aan de orde, zoals de vraag of een werknemer wel op zijn of haar plaats zit, maar ook of de balans tussen werk en privé niet uit evenwicht is geraakt", verder kunnen binnen een bedrijf spanningen zijn ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van een reorganisatie, die negatief werken op de productiviteit. "Het is mijn passie om in zo'n situatie een team of werknemer op een 'hoger' plan te brengen". Gerard vertelt dat er in veel bedrijven een sfeer hangt waarin steeds meer en beter gepresteerd moet worden. Werknemers kunnen hierdoor juist minder gaan presteren als gevolg van stress. "Iemand die een zeven scoort, kan net zo goed zijn als iemand die een tien scoort. Hierover met een team spreken is mijn passie". Gerard is een jaar geleden begonnen als coach en mediator en hij heeft ervaren dat tijdens een coachingstraject "er iets gebeurt met de mensen in positieve zin" en daar krijgt hij ook zelf weer veel voldoening van.
Naomi de Jong weet uit haar ervaring dat er veel jongeren, maar ook ouderen, zijn die met hun problemen niet zo vlug hulp zoeken. Soms is een stap naar een psychiater of psycholoog te groot en niet altijd nodig. Daarom wil zij op een laagdrempelige wijze hulp bieden. Deze hulp kan soms alleen maar bestaan uit het bieden van een luisterend oor. Soms zijn er volgens haar problemen binnen een huwelijk of gezin, waarbij "het kan helpen om te praten met een buitenstaander die je hierin kan begeleiden en adviseren. Iemand die naar je luistert en met je meedenkt, zodat je weer nieuwe inzichten krijgt en je de juiste weg in kan slaan".

Zowel vader als dochter vinden het 'mooi' om mensen in verschillende situaties te dienen. Beiden doen hun werk vanuit christelijk levensperspectief. Natuurlijk wordt er ook hulp geboden aan niet-christenen.
Op de website van de praktijk http://www.toonenenpartners.nl/ wordt uitgebreid het aanbod van diensten beschreven.

Reageer als eerste
Meer berichten