Logo eilanden-nieuws.nl
Foto: Adri van der Laan

Volle kracht vooruit naar de vijfde Menheerse Havendag

MIDDELHARNIS - Het eerste lustrum voor de Havendag 2.0, de Menheerse Havendag, is in zicht. De havens, het havenkanaal en de historische kern van Middelharnis zullen vanaf donderdag 31 mei weer bruisen van de activiteiten met het grootste maritieme feest van Goeree-Overflakkee. Dankzij de inzet van vrijwilligers en de innige samenwerking tussen de Menheerse Werf, Goed Voor Goed, Brouwerij Solaes en de beweging Trots Op Flakkee, kan er binnenkort een tot aan de waterlijn volgeladen programma worden gepresenteerd. Een programma waarin Middelharnis en het eiland Goeree-Overflakkee op hun best naar voren komen en waarmee voor iedere bezoeker, met of zonder zeebenen, wat te beleven is. Voor het zover is moeten er echter nog wat zeilen bij gehesen worden…

Qua organisatie ligt de 5e Menheerse Havendag goed op koers. Aan de financiële dekking van het programma wordt nog hard gewerkt. De gemeentelijke subsidie voor het evenement is dit jaar voor het eerst structureel, hetgeen betekent dat de organisatie er vanaf dit jaar iedere editie op kan rekenen. Het is echter een significant lagere bijdrage dan bij voorgaande edities en dus zal het evenement meer de eigen broek moeten ophouden. De verhouding tussen de gemeentelijke subsidie en de totale waarde van het evenement was een gezonde 1:4, dit jaar verschuift dat naar 1:12. De organisatie heeft nog geen reserves om een eventueel tekort te dekken, dus wordt binnenkort de financiële balans opgemaakt en het definitieve programma bepaald.

De Menheerse Havendag is en blijft een gratis toegankelijk publieksevenement, maar voor die ambitie zijn echt maatjes nodig. Het publiek heeft de afgelopen jaren massaal haar waardering voor het evenement uitgesproken en de organisatie mag ieder jaar rekenen op mooie bijdragen in financiën of natura uit het bedrijfsleven. Om ook dit jaar en de komende jaren een evenement van deze omvang en inhoud te blijven organiseren, zou ook steun vanuit de bezoekers nodig zijn. De organisatie doet nu een extra beroep op de eilandelijke ondernemers, maar zeker ook op de individuele bezoekers en sympathisanten. Onder het motto van 'vele kleintjes maken één grote' kan zelfs een klein deel van de duizenden bezoekers al het verschil maken als ze Maatje van de Menheerse Havendag zouden worden.

Maatje worden

Voor een bijdrage van (minimaal) 25 euro kunnen belangstellenden Maatje worden van de Menheerse Havendag. Maatjes krijgen een mooie polo, of een vlag (150x100cm) van het evenement, twee drankjes van de Solaes bar op de Menheerse Werf en de zekerheid van een plek op het grootse openingsfeest op de werf op vrijdagavond. Ook mogen de Maatjes meevaren met de vlootschouw op vrijdagavond en zijn er gedurende het jaar allerlei andere leuke activiteiten. Aanmonsteren als Maatje kan via de volgende link: www.menheersehavendag.wetickets.shop. Voor bedrijven die het evenement willen sponsoren met geld, raad en/of daad is heel programma aan promotionele mogelijkheden en tegenprestaties. Er zijn steeds meer bedrijven die naast financiële steun ook in het programma van het evenement een rol spelen en dat is precies hoe de organisatie het graag ziet. Samen voor allen.

Meer informatie over het ambitieprogramma van de Menheerse Havendag is te vinden op www.menheersehavendag.nl en op Facebook.

Reageer als eerste
Meer berichten