Logo eilanden-nieuws.nl
Eén van de 34 locaties waar kunst werd getoond was de 'Schuur van Son' in Dirksland. Foto: Anne-Marie Vermaat
Eén van de 34 locaties waar kunst werd getoond was de 'Schuur van Son' in Dirksland. Foto: Anne-Marie Vermaat (Foto: Anne-Marie Vermaat)

'Goeree-Overflakkee is een kunstzinnig eiland'

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tijdens het jaarlijkse evenement KunstKijk vorige week, konden liefhebbers van kunst hun hart ophalen. Op 34 locaties op Goeree-Overflakkee kon er kunst worden bewonderd. Van schilderijen tot sculpturen en van glaswerk tot fotografie. Daarnaast werd er op veel plaatsen muziek gemaakt. Het epicentrum van het evenement was 't Centrum in Ooltgensplaat, daar was ook de officiële opening, die werd bezocht door 165 mensen. Bijzondere locaties waren dit jaar bijvoorbeeld VP Motorsport in Sommelsdijk, Molen De Windvang en Ouddorp Duin.

Aan de KunstKijk was een wedstrijd verbonden voor amateurkunstenaars, met als thema 'Water'. Het publiek kon stemmen op het beste kunstwerk. Het groepswerk 'Vis' van basisschool De Regenboog in Ooltgensplaat behaalde de eerste plaats in de categorie jeugd. Bij de volwassenen kreeg het kunstwerk van Lenie Musters het hoogste aantal stemmen. Volgens de organisatie was het niveau van de ingestuurde kunstwerken hoog. "Goeree-Overflakkee is eigenlijk een heel kunstzinnig eiland."

Op de foto één van de 34 locaties waar kunst werd getoond was de 'Schuur van Son' in Dirksland. Foto: Anne-Marie Vermaat

Reageer als eerste
Meer berichten