Logo eilanden-nieuws.nl
Foto: Adri van der Laan

30 jaar Avond4daagse Ooltgensplaat

OOLTGENSPLAAT - De Avond4daagse had vorige week een bijzondere aflevering wan thet evenement heeft al een geschiendenis van 30 jaar.

Deze activiteit vond plaats van 28 mei t/m 1 juni 2018. De traditie in Ooltgensplaat is dat er vijf avonden beschikbaar zijn om te wandelen. Daarom waren er voor deze week extra activiteiten georganiseerd. Zo werd er gestart na het afschieten van een confettikanon of een startpistool. De start op maandag was heel warm. Het kostte dan ook heel wat zweetdruppels voordat de kilometers waren afgelegd. Daar tegenover stond het barre weer op dinsdag. Het gevraagde ijsmeisje voor de dinsdag moest door deze weersomstandigheden helaas afgezegd worden. Voor de woensdag was er een springkussen. Zelfs na vele kilometers gewandeld te hebben, was er toch nog energie over om te springen. Op de donderdag was er de clown die van ballonnen allerlei figuren maakte. Die waren bij de jeugd erg in trek, zodat er een lange rij wachtende kinderen was. Zo zelfs dat sommigen later vertrokken dan gepland. De vrijdagavond zou een heel feestelijke moeten worden. De wandelaars zouden zich verzamelen in de Dorpsweg en dan het laatste gedeelte van wandeling achter de muziek aan naar de finish. Helaas gooide de regen roet in het eten, waardoor de muziek niet voor de wandelaars uit kon gaan. Zij hebben toen in de hal van de school gemusiceerd. Bij de finish wachtte natuurlijk de verdiende medaille. Ook kregen de deelnemers binnenkomst een muntje en een bonnetje. Bij inlevering hiervan kregen ze een ijsje en een zak met frites. Ook kregen alle wandelaars nog een bidon uitgereikt. Zo werd het ondanks de regen toch nog wel een beetje feestelijk.
"Wij willen ook langs deze weg alle sponsoren, maar ook alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun medewerking. Zonder hen is er geen avond4daagse te organiseren", aldus de organisatie van de Avond4daagse.

Reageer als eerste
Meer berichten