Logo eilanden-nieuws.nl
Foto: Adri van der Laan

Pianconcert Eline de gast voor familie Folmer

SOMMELSDIJK - Zaterdag 23 juni wordt in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk een pianorecital gegeven door pianiste Eline de Gast, afkomstig uit Sommelsdijk. De aanvang is om 19:30 en de opbrengst van dit concert zal ten goede komen aan het werk van het zendingsechtpaar Willem en Joanne Folmer, die als artsenechtpaar zijn uitgezonden naar Congo, Afrika.

Eline de Gast zal tijdens deze avond op een concertvleugel diverse kanten van de pianomuziek ten gehore brengen. Voornamelijk romantische werken komen aan bod, waarbij muziek van Frédéric Chopin centraal zal staan. Zo staat de 'Fantasie-Impromptu' op het programma, wat één van zijn beroemdste werken is. In dit stuk komen melancholische melodieën samen met vurige virtuositeit. Daarnaast zal de bekende melodie uit de 'Pavane' van Ravel klinken, muziek om bij weg te dromen. Ook werk van Johann Sebastian Bach zal goed tot zijn recht komen in de akoestiek van de kerk. Er wordt dus een fascinerende muzikale reis gemaakt met toegankelijke klassieke muziek voor jong en oud!

Naast haar optredens in grote zalen geeft Eline met veel plezier pianorecitals in intiemere setting waarbij zij graag zelf toelichting geeft bij het te spelen programma. Ook bij het aankomende concert zal ze een persoonlijke toelichting geven. Aan het eind van dit concert zal er nog een muzikale verrassing zijn. Pianist Ruben Plazier zal Eline vergezellen achter de vleugel om muziek voor vier handen ten gehore te brengen. Dit muzikale spektakel wilt u niet missen!
Al eerder verleende Eline haar medewerking aan een muzikale avond ten bate van het werk van de familie Folmer, waarbij ze veel lof oogstte voor haar uitvoering van stukken van Ravel en Schumann/Liszt.
Ook op educatief gebied is Eline actief en wil zij door middel van het geven van pianolessen haar liefde voor muziek aan anderen doorgeven. Eline is als pianodocente verbonden aan het Muziekgebouw in Middelharnis. Meer informatie over Eline de Gast kunt u lezen op haar website: www.elinedegast.nl

Willem en Joanne Folmer zijn in 2014 uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Willem en Joanne willen door hun werk in de medische hulpverlening een getuige zijn van Jezus Christus en Hem volgen door mensen te dienen. Zij hebben dit een aantal jaren mogen doen in een ziekenhuis in Nyankunde. Inmiddels wonen zij ruim een jaar met hun twee kinderen Lukas en Annelie in Itendey, waar ze met beperkte middelen werken in een ander ziekenhuis. Dankzij het werk van het echtpaar Folmer en de inzet van hun team worden levens gered! Veel operaties probeert Willem zelf te doen, omdat doorverwijzen naar een ander ziekenhuis te veel reistijd kost, zeker in de regentijd.

Er is veel geld nodig om dit ziekenhuis op te knappen en de noodzakelijke materialen en medicijnen aan te schaffen. De Hervormde Gemeente van Sommelsdijk, de kerk van Joanne's jeugd, ondersteunt Willem en Joanne, onder andere door het organiseren van muzikale activiteiten. De opbrengst van de kaartverkoop is na aftrek van kosten bestemd voor het wek van de familie Folmer in Congo. Meer informatie over hun missie kunt u vinden op de website van de GZB: https://www.gzb.nl/over-gzb/projecten-werkvelden/zendingswerker?id=120

Reserveren voor deze avond is mogelijk tot en met 18 juni en kan via email: pianorecital.tft@gmail.com of telefonisch via nummer 06 2124 7781. Tevens kunt u via dit telefoonnummer nadere informatie verkrijgen. De kosten bedragen €12,50 per persoon. Kinderen tot en met 14 jaar betalen €7,50. Het maximale bedrag voor een gezin is €40,00. De kerk gaat open om 19:00 uur en het concert zal ongeveer een uur duren.

Reageer als eerste
Meer berichten