Logo eilanden-nieuws.nl
De officiële overhandiging vindt plaats in de tuin van de Kinderafdeling. Eén van de patiëntjes mocht hierbij aanwezig zijn.
De officiële overhandiging vindt plaats in de tuin van de Kinderafdeling. Eén van de patiëntjes mocht hierbij aanwezig zijn. (Foto: Adri van der Laan)

Cheque voor Kinderafdeling ziekenhuis van WKGO-quiz

DIRKSLAND - In maart van dit jaar organiseerde de Lyons Club afdeling Goeree-Overflakkee de Wiekentgo-quiz. Dit evenement in De Staver werd een groot succes. Naast ontspanning was het doel om via sponsoring geld in te zamelen voor een goed doel. Deze week kon de cheque worden overhandigd aan de Kinderafdeling aan het ziekenhuis in Dirksland.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Rien-Jan Benschop en Arjo Spuij van de Lions Club kwamen vorige week naar de Kinderafdeling van het ziekenhuis om de cheque officieel te overhandigen. Ze leggen uit dat de Lionsclub regelmatig activiteiten organiseert waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Bij de Wiekentgo-quiz is er voor gekozen dat de opbrengst van het evenement naar de Kinderafdeling van het Van Weel- Bethesda ziekenhuis zou gaan. De quiz werd deze keer voor het eerste gehouden in Het Prieel van De Staver en het bleek een groot succes te zijn. Volgens de vertegenwoordigers van de regionale Lions was de animo groot en de zaal meer dan gevuld. De Lions hebben bewust gekozen om een evenement te organiseren waarbij de drempel laag lag en waarbij teams van bedrijven en instellingen zich voor een relatief laag bedrag konden inschrijven. Daarnaast zorgden de Lions persoonlijk ervoor dat de deelnemers bediend werden. Dit natuurlijk in samenwerking met De Staver. Het bleek een succesvol evenement te zijn dat zeker over twee jaar herhaald zal worden.
Het geldbedrag dat aan de mensen van de Kinderafdeling kon worden overhandigd betrof € 6000,-. Een bedrag dat natuurlijk met grote dank werd ontvangen door bestuurder dr. Paul van der Velden van het ziekenhuis en het team van de Kinderafdeling. Hij vertelt dat zijn organisatie blij is met initiatieven als deze omdat dit de regionale binding met het ziekenhuis versterkt. Het bedrag zal worden gebruikt als bijdrage in de inrichting van de familiekamers van de kinderafdeling. Die gerealiseerd zullen worden na de verbouwing van het ziekenhuis die eind van dit jaar begint.
Kinderarts Marieke Bakx verzekert dat het heel belangrijk is dat bij de zorg voor kinderen de ouders nauw worden betrokken. Goed geoutilleerde familiekamers hebben hierbij een belangrijke functie.

Reageer als eerste
Meer berichten