Logo eilanden-nieuws.nl

Rotary-cheque levert Westplaat gezellig, gemeubileerd terras op

SOMMELSDIJK – Voor de woonvoorziening Westplaat van Sjaloom Zorg was het een feestelijke dat, zaterdag 2 juni. De open dag trok honderdvijftig bezoekers. En aan het eind van de middag kwam een delegatie van de Rotary Goeree-Overflakkee op bezoek om een cheque te overhandigen voor de aankleding van het balkon van de woonvoorziening.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De eilandelijke Rotary hield op 21 april de eerste Rotary GO Rally. Aan de rally deden 48 equipes mee. Onder een stralende hemel – het weer zat erg mee – reden de deelnemers een parcours over het hele eiland. Eerst naar het oosten, daarna, met een lunchstop in Het Bolbaken te Herkingen, naar het uiterste westen, waar de rally eindigde bij Strandclub Zee.

De eerste Rotary GO Rally was een groot succes. Ook voor de Westplaat. "Want als wij iets organiseren dan doen we dat altijd voor een goed doel", zei Bram Roos zaterdagmiddag voordat hij de cheque overhandigde. Op de cheque stond het mooie bedrag van 5.000 euro.

Genoeg om het balkon te voorzien van tafels en stoelen, een loungehoek, plantenbakken, een schutting (om de grote ruimte wat knusser te maken) en een kist om de kussens in op te bergen. Eerder dit jaar was er dankzij inspanningen van Stichting Vrienden van Sjaloom Zorg al een zonnescherm aangeschaft en opgehangen.

Nu het balkon dankzij de Rotary ook gemeubileerd is, is een droom van huismeester Cees Grinwis uitgekomen. Hij vertelde tijdens de feestelijke bijeenkomst in de Westplaat dat het veel tijd en energie kostte om die droom – een gezellig balkon – te realiseren. Het leek er zelfs eventjes op dat de droom zou ontaarden in een nachtmerrie, maar uiteindelijk kwam dus alles goed. "We hebben het met elkaar geklaard. Dit is voor de bewoners. Geniet ervan en zorg goed voor de planten…"

Reageer als eerste
Meer berichten