Logo eilanden-nieuws.nl
Foto: Adri van der Laan

Basisschool op bezoek in laboratorium

OOLTGENSPLAAT - De kinderen van groep 5 en 6 van basisschool De Regenboog uit Ooltgensplaat zijn op excursie geweest naar het laboratorium van TU Delft.

Op 29 mei werd groep 5 en 6 van basisschool De Regenboog ontvangen op de TU (Technische Universiteit) op de groep 'Opto-elektronische materialen' van Delft. Na een introductie, waarbij uitleg gegeven werd over moleculen en elektronen, mochten de kinderen een kijkje nemen in verschillende labs, waaronder een laserlaboratorium en de kinderen konden een bijzonder grote microscoop bewonderen.
Daarna mochten ze zelf aan de slag. Als ware onderzoekers, gekleed in labjassen, met bril en handschoenen, werden mini zonnepaneeltjes gemaakt met behulp van kleurstofrijke producten (bramen, rode kool, thee, enz.), die de kinderen meegenomen hadden. Een bijzonder precies klusje, maar het resultaat was dan ook verbazingwekkend. De mini paneeltjes waren gemiddeld goed voor een half volt aan energie.
Na de lunch mochten de kinderen deze technische dag afsluiten met een bezoek aan het Science museum van Delft. Hier konden ze de techniek naar hartenlust bekijken, uitproberen en beleven. Eén van de leerlingen vroeg of hij mocht blijven wonen in het museum. Al met al een leuke, maar zeker ook leerzame dag voor de leerlingen van basisschool De Regenboog.

Reageer als eerste
Meer berichten