Logo eilanden-nieuws.nl
Foto: Adri van der Laan

Zesde lustrum Truckrun Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 16 juni, zoals al jaren gebruikelijk op de derde zaterdag van juni, is er weer de Truckrun. Gestart in 1988 met een paar trucks en een klein rondje om te kijken of het een succes zou worden, inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat.

Voor de dertigste keer gaan de trucks van start aan de Oosthavendijk in Middelharnis om te vertrekken richting Stellendam. "En ja, voor de goede rekenaars onder ons zou het de eenendertigste moeten zijn, maar zaterdag 18 juni 2005 was het stil op straat, geen blije bewoners, verdrietige ouders en verzorgers, boze chauffeurs en teleurgestelde organisatoren. De overheid had een fout gemaakt in de wetgeving en de verkeersregelaars waren niet te verzekeren. Gelukkig was dit het andere jaar weer opgelost en konden we verder", aldus de organisatie.

Vanwege het jubileumjaar is de route iets aangepast, omdat er bij terugkomst op Hernesseroord voor de chauffeurs, organisatie én bewoners een verrassing wacht tussen 16.00-18.00 uur.

De bewoners van Nieuwe-Tonge, opgelet: het dorp wordt in de morgen gepasseerd. Ook de bewoners van Ouddorp moeten een stukje rijden richting Goedereede om te kunnen zwaaien. De inwoners van Goedereede-Havenhoofd worden in de middag verrast door een rondje door de Breenstraat. De route en de verwachte tijden zijn, evenals het laatste nieuws rondom de Truckrun, te volgen op de website van de chauffeursvereniging: www.chauffeursverenigingflakkee.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten