Logo eilanden-nieuws.nl
Foto: Adri van der Laan

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree-Overflakkee de afgelopen twee weken hebben deelgenomen.
De oefening was door een paar enthousiaste brandweermensen georganiseerd en verdeeld over vier avonden hebben twaalf brandweerploegen mooie oefeningen voorgeschoteld gekregen.

De oefeningen vonden plaats op het terrein van de Zuidwester te Middelharnis. Door de organisatie werd een pand beschikbaar gesteld, dat op korte termijn gesloopt gaat worden. De brandweer kon hier een realistisch scenario beoefenen. Zo was er de mogelijkheid om daadwerkelijk een deur in te slaan om een ingesloten slachtoffer te redden.
Er was voor alle deelnemende ploegen de mogelijkheid om hun kennis en kunde ten toon te spreiden, want het scenario bevatte vele elementen die beoefend konden worden. Zo was er een tankwagen tegen de gevel van een aantal appartementen gereden, waardoor de cabine van de vrachtwagen in brand was gevlogen. Deze brand was doorgeslagen naar drie appartementen. In die appartementen waren nog een aantal mensen aanwezig, welke door het vuur en de grote rookontwikkeling niet meer zelfstandig het pand konden verlaten.
Als klap op de vuurpijl sloegen op een gegeven moment de vlammen ook uit het dak, waardoor er een ladder geplaatst moest worden om het vuur op het dak te kunnen blussen.
Er is assistentie verleend door een groot aantal mensen vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond om deze oefening mogelijk te maken. Ook de BHV organisatie van de Zuidwester was nadrukkelijk aanwezig om de samenwerking met de hulpdiensten weer eens aan te trekken.

Reageer als eerste
Meer berichten