Logo eilanden-nieuws.nl
Janneke Koningswoud krijgt de cheque overhandigd.
Janneke Koningswoud krijgt de cheque overhandigd. (Foto: Adri van der Laan)

Eerste aspergewandeltocht succesvol

HERKINGEN - Afgelopen zaterdag vond de eerste aspergewandeltocht plaats vanaf de Aspergeboerderij in Herkingen. Een wandeltocht waarvan de opbrengst naar Hospice Calando zou gaan.

Na een welkom aan de wandelaars door Madeleine van der Velde, vertelde mevrouw Koningswoud iets over Calando. Daarna opende ze op een ludieke wijze de wandeltocht door op de toeter van een tractor te duwen. Onder een stralende zon verlieten de 126 lopers de boerderij en volgden de route van 5 of 15 km. De wandelaars die de 5 km route liepen, kwamen langs akkers met aardappels, tarwevelden, de dijken met schapen en natuurlijk het aspergeland. De wandelaars van de 15 km liepen door het Herkingse bos en de polders richting Battenoord.
Na een stop bij camping De Grevelingen vervolgden ze hun weg over de dijk weer richting Herkingen. Waar ook zij door de eigen weg van de akkerbouwer langs het aspergeland terugliepen naar de schuur. Onderweg waren er bij allebei de routes drie posten waarbij er lekkere hapjes uitgedeeld werden. Zoals stukjes asperge met ham, aspergebroodjes, fruit en drinken. En bij aankomst in de schuur stond er verse aspergesoep en boerenfriet klaar voor de wandelaars. Ook kreeg men een vaantje als aandenken aan deze tocht. De tocht heeft bij elkaar € 800,- opgebracht. Mevrouw Koningswoud zegt namens Calando hier heel blij mee te zijn. Het plan is om er een tuinset van te kopen, die in de nieuw te bouwen serre geplaatst kan worden.
Het aspergeboerderijteam wil alle lopers hartelijk bedanken voor hun deelname! Ook de sponsors: Pieter Struik Groente en Fruit, Schipper Accountants, Bakkerij Van Harberden, Labrij Aardbeien, Camping De Grevelingen en Dagwinkel Herkingen worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan deze tocht.
Veel wandelaars stelden de vraag: volgend jaar weer? "Die kans is groot", geven Jabin en Madeleine van der Velde aan. "Ook wij vonden het een groot succes!"

Reageer als eerste
Meer berichten