Logo eilanden-nieuws.nl
Foto:

Mooie opbrengst voor de Cliniclowns

SOMMELSDIJK – Het was een vrolijke boel, afgelopen vrijdagmorgen op de J.C. van Gentschool in Sommelsdijk. Op deze ochtend werd namelijk de jaarlijkse themaweek afgesloten, die deze keer in het teken stond van het circus. De hele week kregen de kinderen les in jongleren, koorddansen en allerlei andere circusacts, die ze voor hun ouders mochten opvoeren. De school zou echter de school niet zijn zonder daar een goed doel aan te verbinden en dat werd, heel toepasselijk, de Cliniclowns. Met de optredens werd maar liefst 850 euro opgehaald.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

"Ieder jaar organiseren we een themaweek", vertelt directrice Sanne Wensink. "Zo'n week geven we graag een cultureel en educatief karakter. Dit jaar werd gekozen voor het thema circus. Door middel van een kerngebonden projectsubsidie was het mogelijk om hiervoor de hulp in te schakelen van CircusKunst. Een organisatie die gespecialiseerd is in het geven van workshops over het circus. Niet alleen de kinderen, ook de leerkrachten kregen les van Jeroen van der Lee, die ons op zeer vakkundige, maar vooral vrolijke wijze tal van acts, trucs en kunstjes aanleerde. Jeroen bracht ook alle spullen mee, die we konden gebruiken voor de voorstelling. Het was echt een geweldige ervaring".

Avondvoorstellingen

"De klassen waren in drie groepen verdeeld, van onderbouw tot en met bovenbouw", vervolgt Sanne. "Iedere groep studeerde acts in, die pasten bij de leeftijdscategorie. In de avonduren gaven de kinderen per categorie een voorstelling voor hun ouders, die hiervoor een toegangskaartje moesten kopen van 1 euro. De opbrengst hiervan was bestemd voor het goede doel. Veel ouders gaven daar graag gehoor aan en de drie avondvoorstellingen waren dan ook meteen geheel uitverkocht. Het was dus maar goed dat we de 300 leerlingen in groepen hadden verdeeld, anders had het nooit allemaal op het schoolplein gepast. We troffen het natuurlijk ook nog eens met het mooie weer. Iedereen was ontzettend enthousiast en heeft enorm genoten. We kunnen dan ook stellen, dat het een zeer geslaagde week was".

Uitreiking cheque

Naast de lessen in circuskunstjes kregen de leerlingen ook wat informatie mee over het werk van de Cliniclowns. Op vrijdagochtend kwam Marion van Wijngaarden, ambassadeur van de Cliniclowns, naar Sommelsdijk om de cheque met de opbrengst in ontvangst te nemen. Op het plein vormden de kinderen uit groep 8 een mooie circustent van rode linten, waarin ze Marion konden ontvangen. Maud uit groep 7 en directrice Sanne, die voor de gelegenheid verkleed was als circusdirecteur, maakten het mooie bedrag van 850 euro bekend. Marion was zeer onder de indruk van het resultaat. "Wat hebben jullie een prachtig bedrag opgehaald", zei ze. "Hiermee steunen jullie de Cliniclowns enorm. Het werk wat zij doen is erg belangrijk. Ze brengen kinderen die in het ziekenhuis liggen en dus meestal niet zo vrolijk zijn, toch weer aan het lachen. Heel veel dank voor jullie steun en inzet". Na dit officiële momentje werd de themaweek afgesloten met het zingen van het themalied.

Reageer als eerste
Meer berichten