Logo eilanden-nieuws.nl
Foto:

Goeree-Overflakkee Mijn Eiland!-artikelen op steeds meer plekken te koop

GOEREE-OVERFLAKKEE – Er is al een ovenwant, naast bijvoorbeeld een keukenschort, een broodtrommel, tassen, een beker en een frisbee. En er komen binnenkort nog kleinere vlaggen, slippers en hamamdoeken bij. Allemaal met het herkenbare logo van Goeree-Overflakkee, Mijn Eiland! De good feeling-producten zijn verkrijgbaar in de webshop én bij een groeiend aantal echte verkooppunten op het eiland.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Eind 2016 ging de webshop van start. Op dat moment was er daarnaast één fysiek verkooppunt: de VVV in het Blaauwe Huus in Ouddorp. Later kwamen er diverse verkooppunten bij. In totaal zijn er nu zeven. In Ouddorp zijn de artikelen ook te koop bij De Mèkkerstee en bij Jouw Marktkraam, in Stellendam bij Landwinkel Keizer, in Middelharnis bij Jouw Marktkraam en in Den Bommel bij Landwinkel 't Zand. Als het aan wethouder Arend-Jan van der Vlugt (eilandmarketing) ligt, komen er nog meer verkooppunten bij.

Trots uitstralen

"We waren in de aanloop naar eilandmarketing Goeree-Overflakkee met tal van ondernemers en andere lokale partijen op Texel", vertelt Van der Vlugt. "Daar zagen we allerlei artikelen om het eiland te promoten. Dat wilden we ook, om onze trotsheid op Goeree-Overflakkee uit te stralen en te delen met anderen. Als ambassadeurs van ons prachtige eiland. De artikelen zijn leuk voor mensen die bij ons op het eiland op vakantie zijn of om weg te geven aan familie, vrienden en – als het om ondernemers gaat – hun klanten of relaties."

Het was nog niet zo eenvoudig om te bepalen welke relatiegeschenken, giveaways en cadeaus er onder de vlag van Goeree-Overflakkee Mijn Eiland! zouden moeten komen. "Belangrijk was dat ze kwaliteit hebben. Goede producten waar je mee voor de dag kunt komen. Laagdrempelige artikelen die je voor een klein prijsje zou willen kopen. We zijn begonnen met acht artikelen. Het assortiment is daarna veranderd, want je moet ook rekening houden met de behoeften. Er is wat verdwenen en er is van alles bijgekomen. Nu zitten we op ruim vijftien artikelen", aldus Arend-Jan van der Vlugt. "En goede ideeën voor nieuwe artikelen zijn welkom."

Na de start in 2016 moest de verkoop wel op gang komen. De wethouder: "Het moest bekend worden, en daar gaat tijd overheen. Maar inmiddels is het goed van de grond gekomen. Je ziet ook betrokkenheid van het bedrijfsleven, dat artikelen als relatiegeschenk wil weggeven, of ze bijvoorbeeld in een kerstpakket wil doen."

Zien doet kopen

Dat de artikelen niet alleen via de digitale snelweg te koop zijn, maar ook op fysieke verkooppunten, vindt Van der Vlugt belangrijk. "Zo zijn we met Goeree-Overflakkee Mijn Eiland! meer zichtbaar. Veel mensen vinden het prettig om een artikel eerst even te zien of vast te houden. Bovendien: zien doet kopen." Hij is zeer te spreken over de samenwerking met de verkooppunten op het eiland. "De samenwerking staat en we gaan enthousiast vooruit."

De VVV ziet dat er veel aandacht is voor de artikelen. "Wij hebben het hele assortiment in de vitrine. De vlag, de handdoek en de sticker gaan het hardst", zegt Marloes Tanis van het Blaauwe Huus. In Landwinkel 't Zand van Corina Lokker zijn het vooral de artikelen als ovenwant en keukenschort die over de toonbank gaan. Artikelen dus die een link hebben met het culinaire.

Peter Grinwis van Jouw Marktkraam heeft de indruk dat de keukenschorten populair zijn nu het barbecueseizoen aan de gang is. "De artikelen passen bij het diverse assortiment van Jouw Marktkraam. Toen we in december in Middelharnis begonnen, hebben we het direct toegevoegd, ook omdat er in Middelharnis nog geen fysiek verkooppunt was. In april zijn we er vervolgens ook bij Jouw Marktkraam in Ouddorp mee gestart."

De webshop is te vinden via www.goeree-overflakkee.shop.

Reageer als eerste
Meer berichten