Logo eilanden-nieuws.nl
De start van de Omloop in 2017. Foto: Jaap Peeman
De start van de Omloop in 2017. Foto: Jaap Peeman (Foto: )

"De Omloop is een gek virus"

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 24 en 25 augustus is de Omloop. Dit jaar is de 29ste editie van het wandelevenement. Na het succes van vorig jaar is er nu voor de tweede keer een wandeltocht van twintig kilometer van Middelharnis naar Goedereede. Met een nieuwe naam: de lichtjestocht. Deelnemers wordt gevraagd om zich uit te dossen met lichtjes.

Het 'Koningsnummer' van de Omloop is de 110 kilometer. Waarbij de deelnemers letterlijk het hele eiland rond lopen. De tocht van 110 kilometer kan ook in estafetteverband worden gelopen. Daarbij wisselt een team van drie lopers elkaar regelmatig af. De Kennedymars is 80 kilometer. Deze afstand is vernoemd naar de Amerikaanse president Kennedy, die zich afvroeg of de leden van zijn staf 50 mijl zouden kunnen lopen in twintig uur. Zijn broer Robert ging de uitdaging aan en liep de afstand ongetraind uit, terwijl het zes graden vroor.

Nieuwe route 5 km

De resterende afstanden voor volwassenen zijn 55, 30 en 15 kilometer. Ook kinderen kunnen meedoen aan de Omloop, er zijn twee afstanden. De 5 kilometer voor kinderen van groep 1 t/m 5 en de 15 kilometer voor groep 5 t/m 8. Dit jaar is er een nieuwe route voor de kinderen die de vijf kilometer lopen.

Ook mensen die in een scootmobiel rijden kunnen meedoen met de Omloop. Voor hen is er in samenwerking met PGGO een tocht georganiseerd. Bij de start en finish op het Diekhuusplein zijn er allerlei activiteiten voor lopers en bezoekers. Ook in Goedereede wacht een warm welkom voor de lopers. Het stadje wordt door sommige lopers wel 'Klein Nijmegen' genoemd, vanwege de drukte en gezelligheid. Ook langs de route is er van alles te beleven in verschillende dorpen.

Geld inzamelen via website

Via de website www.dewandeltocht.nl kunnen deelnemers zich eenvoudig laten sponsoren voor het goede doel. Dat is dit jaar opnieuw het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Met het geld dat de wandelaars bij elkaar lopen wordt er gewerkt aan het snel mobiliseren van zieke kinderen, bijvoorbeeld door middel van bedfietsen. Uit onderzoek blijkt dat dit het genezingsproces bevordert. De teller van online donaties gaat nu al richting de vijfduizend euro.

De Omloop start over ruim zeven weken, dat betekent dat deelnemers nog even de tijd hebben om te trainen en in te schrijven voor het wandelevenement. Veel wandelaars die één keer hebben meegedaan komen ieder jaar terug. Of zoals iemand op Facebook schrijft: "Het is een gek virus."

Ga voor meer informatie en om aan te melden naar www.dewandeltocht.nl of like 'De Omloop GO' op Facebook.

Reageer als eerste
Meer berichten