Logo eilanden-nieuws.nl
Foto:

Gezondheidscentrum Ooltgensplaat officieel geopend

OOLTGENSPLAAT – Normaal gesproken gaan veel mensen niet graag naar de dokter of onder behandeling. Donderdag 5 juli bezochten veel inwoners van Ooltgensplaat (en omstreken) toch geheel vrijwillig het gezondheidscentrum. Dit had te maken met het feit dat op die dag de feestelijke opening van het centrum plaatsvond.

Tekst en foto: Erwin Guijt

In het gloednieuwe gezondheidscentrum zijn een hele waslijst aan hulp- en zorgverleners geherbergd. Op de begane grond huizen de huisarts, fysiotherapie en de apotheek. Op de eerste verdieping zijn onder andere Careyn thuiszorg, buurtzorg, Centrum voor Jeugd en Gezin, verloskundigen, podotherapie, ergotherapie, logopedie en een diëtiste te vinden. Kortom, vrijwel alle zorg onder één dak. Een kijkje binnen leert dat ondanks de grote verscheidenheid aan disciplines, het gebouw toch royaal in ruimte en modern oogt.

Een van de initiatiefnemers neemt het woord. Hij is volgens eigen zeggen onder de indruk van het grote aantal aanwezigen, namelijk zo'n 200 mensen. Hij verhaalt dat, toen de huisartsenpost te klein werd en er gezocht werd of het wellicht mogelijk zou zijn om met meerdere zorgdragers in één pand te gaan, eigenlijk iedereen – los van elkaar – gelijk heel enthousiast reageerde. Hij bedankt dan ook alle betrokken voor de vlotte samenwerking.

Ook burgemeester Grootenboer, die aanwezig is om de officiële opening te verrichten, verhaalt over de geschiedenis die er aan de opening vooraf ging. Voor het gebouw, waarin eerst de Rabobank gevestigd was, was veel interesse vanuit verschillende partijen. Daarnaast was het pand te groot voor enkel de huisartsen. Gelukkig waren meerdere zorgdragers bereid om onder één dak te gaan, waardoor in het voorjaar van 2017 gestart kon worden met de herbouw – of eigenlijk nieuwbouw. De burgemeester is blij dat de maatschappelijke functie van het gebouw gebleven is en noemt het een meerwaarde voor de oostkant van het eiland. In het bijzonder natuurlijk voor de inwoners van Ooltgensplaat, die door dit pand zorg dichtbij huis hebben gekregen.

Na alle complimenten, maar vooral haar waardering te hebben uitgesproken, opent zij samen met de kinderen van een van de huisartsen het informatiebord buiten. Hierna kunnen geïnteresseerden nog een kijkje nemen in het pand en staat er voor een ieder een hapje en een drankje klaar. "Geweldig resultaat!'' steekt een bezoeker zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

Reageer als eerste
Meer berichten