Logo eilanden-nieuws.nl
Impressie van één van de drie type villa's.
Impressie van één van de drie type villa's. (Foto: )

Park Zeedijk: 77 recreatiewoningen in polder bij Herkingen

HERKINGEN – Nabij de Slikken van Flakkee en de kreek de Oude Dee is Park Zeedijk in ontwikkeling. Het park van 5 hectare groot zal uiteindelijk 77 recreatiewoningen bevatten. Van de drie type villa's die er komen, staat er nu van elke één exemplaar, zodat potentiële kopers een beeld kunnen krijgen van de mogelijkheden. Voordat het eerste verkoopweekend, op 14 en 15 juli, een feit is, zijn de eerste woningen al verkocht.

Door Kees van Rixoort

Park Zeedijk is een initiatief van familie Van der Vlugt, die ook landschapscamping De Vlugtheuvel in Stellendam en camping De Vrijheid in Ouddorp runt. Marlies van der Vlugt: "Het is vanuit het akkerbouwbedrijf in Stellendam begonnen met kamperen bij de boer. In 2005 kregen we een vergunning voor een landschapscamping en die hebben we gerealiseerd. Het is een landelijk gelegen camping met grote plaatsen. Alles draait om rust, ruimte en duurzaamheid. In de regio zijn we de enige met het gouden duurzaamheidskeurmerk Green Key." Op De Vlugtheuvel zijn chalets, toercaravans, campers en tenten te vinden.

"In 2013 hebben we camping De Vrijheid, bij de vuurtoren van Ouddorp, gekocht. Deze camping met chalets en appartementen is helemaal op het strand gefocust en trekt een ander type gasten. Een mooie aanvulling op De Vlugtheuvel dus. Ook hier is kwaliteit ons motto. Daarom hebben we camping De Vrijheid up-to-date gemaakt."

Kwaliteitsslag

Met de ontwikkeling van Park Zeedijk aan de Peuterdijk in Herkingen heeft familie Van der Vlugt een volgende stap gezet. Marlies van der Vlugt: "Wat je vandaag de dag ziet is dat er ook gasten zijn die kiezen voor een plek wat verder op het eiland. Met het oog daarop hebben wij in 2016 de Johannahoeve gekocht. Het was een verouderde camping, waar het nodige aan moest gebeuren om een kwaliteitsslag te maken. Met de kennis en ervaring die we inmiddels wel hebben opgebouwd én het materieel van het landbouwbedrijf zijn we aan de slag gegaan om de infrastructuur volledig te vernieuwen. Ook hebben we de natuur als het ware naar binnen gehaald op Park Zeedijk."

Op het nieuwe park is in principe ruimte voor 115 recreatiewoningen. Maar omdat familie Van der Vlugt heeft gekozen voor grote kavels – 400 vierkante meter of meer – komen er uiteindelijk niet meer dan 77 villa's. "We gaan ook hier voor kwaliteit en beleving", zegt Marlies van der Vlugt. Ze roemt de locatie, die inderdaad mooi en zeer rustig gelegen is nabij natuurgebieden en de Grevelingen. De golfbaan in Melissant en de jachthaven van Herkingen zijn ook dichtbij.

Op het park staan nu demo's van de drie typen villa's die te koop zijn. Er zijn verschillen in grootte – voor vier of zes personen – en indeling, maar wat de woningen verbindt zijn de aansprekende architectuur en de duurzame materialen. Het dak is verzwaard, zodat er zonder problemen zonnepanelen op kunnen worden geplaatst. Twee typen zijn voorzien van twee badkamers.

Iets unieks

Kopers kunnen kiezen uit tal van opties en ook gebruikmaken van de aangeboden meubelpakketten. Marlies van der Vlugt: "Elk type woning heeft iets unieks. Bij de ene is dat de doorkijk-openhaard, bij de andere typen de openslaande tuindeuren in de slaapkamer en het kookeiland."

Park Zeedijk moet zich in drie fasen gaan ontwikkelen. Het middenstuk is nu gereed voor bebouwing. Dat is fase 1. Daarna volgen nog twee bouwfasen, met als laatste het oostelijke deel van het terrein. "We verwachten dat het park in twee, drie jaar tijd is afgerond." Kopers kunnen hun vakantiewoning voor eigen gebruik houden, maar ook aanbieden voor de verhuur.

Volgens Marlies van der Vlugt is Park Zeedijk een verrijking van het aanbod aan recreatievoorzieningen op Goeree-Overflakkee. "Ook heeft het een meerwaarde voor de middenstand en horeca in de omgeving", zegt ze. Logisch, want de mensen die hun vakantie komen doorbrengen op het nieuwe park moeten ook boodschappen doen en wat eten of drinken.

<kader> Verkoopweekend

Op 14 en 15 juli is er op Park Zeedijk, Peuterdijk 50 in Herkingen, een verkoopweekend. Belangstellenden zijn welkom van 13.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: 06-57574738.

Reageer als eerste
Meer berichten