Logo eilanden-nieuws.nl
Foto:

Natuur in de Delta

OUDDORP - Op donderdagavond 19 juli zal Jan Baks, door middel van een mooie fotopresentatie, beelden laten zien over de natuur in de Delta. Hij neemt u mee op een virtuele vaartocht via de Biesbosch naar het Haringvliet, richting de zee.

"Onderweg komen we langs het eiland Tiengemeten, de Slijkplaat, de Scheelhoek en passeren we de Haringvlietsluizen. Buitengaats zien we het Quackjeswater, de duinen, de Kwade Hoek en de Voordelta. Zoals u waarschijnlijk wel weet, gaan in september de Haringvlietsluizen op een kier. Welke veranderen brengt dat te weeg in de omliggende natuurgebieden? En wat is er bekend over de plannen aan de noordrand van het Haringvliet, het zogeheten Droomfonds? We komen op onze route heel veel vogels tegen, onder andere ijsvogels, zwanen, zilverreigers, de grote stern en de blauwborst. In de duinen kijken we naar de planten die daar groeien en in de Voordelta bezoeken we de zeehonden", aldus de organisatie. Na de pauze is er een serie met muziek over de bloeiende duinen van Goeree.

Houdt u van de natuur en wilt u graag hierover geïnformeerd worden, dan wordt deze avond van harte aanbevolen. De presentatie begint om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Een kaartje kost € 6,50 en is inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang. Kaartverkoop via VVV Ouddorp, telefoon: 0187-681789.
Kijk ook op www.janbaks.nl voor foto's over Goeree-Overflakkee.

Reageer als eerste
Meer berichten