Logo eilanden-nieuws.nl
cof
cof (Foto: )

Geslaagde Vakantie Bijbelweek Herkingen

HERKINGEN - De eerste week van de zomervakantie waren er weer veel kinderen in de tent van de Vakantie Bijbelweek in Herkingen. Het thema van dit jaar was: 'Zoek het uit!'

Samen op zoek gaan wie Jezus voor ons is en wat Hij voor ons doet. Er werd gezongen, geluisterd naar een Bijbelverhaal, geknutseld en spelletjes gespeeld. Ook de poppenkast was voor de jongste groep deelnemers natuurlijk een heel aantrekkelijk onderdeel.
In de sketch hielpen Bram en Britt de journaliste Pien Pennenlikker om een goed krantenartikel te kunnen schrijven. De oudste kinderen hielpen hierbij een handje en werden daarom de laatste avond getrakteerd op een broodje frikandel.
Dinsdag gingen de oudste kinderen ook weer aan de slag met het thema 'Zoek het uit!' Verschillende proefjes werden gedaan. Ze zochten bijvoorbeeld uit hoe je een blikje schuin kan zetten. De oplossing bleek dat je het blikje voor 1/3 moest vullen met water. Leuk om ook eens thuis te proberen. Daarnaast werd er getest hoe vaak je een krant dubbel kan vouwen. Dit bleek maar 7 keer mogelijk. Proefjes met eieren en kaarsjes. Er kwam veel aan bod. De avond werd afgesloten met het spel: 'Wie ben ik' en er werd flink geoefend met de liedjes.
De jongste kinderen maakten deze dagen mooie memoborden, schaapjes en met de knutsel van de laatste dag kon je het Bijbelverhaal zelf navertellen. Het ging over de storm op het meer.
Op donderdagavond was er een speurtocht in het bos. Er was een bende bandieten ontsnapt en de kinderen moesten de buit heroveren bij de bendeleider en zijn bewaker. Dit viel nog niet mee, maar na veel rennen en speurwerk wisten ze toch de buit te veroveren.
Veel ouders en belangstellenden kwamen daarna samen met de kinderen naar de tent om nog één keer alle liedjes met elkaar te zingen bij een gezellig vuurtje.

Reageer als eerste
Meer berichten