Logo eilanden-nieuws.nl
GO 4 KiKa. Gehurkt: KiKa Kees Witte. Voorste rij fietsers in de lichtblauwe tenues v.l.n.r.: Annet Albrechts, Liesbeth van Ast, Edwin van Os en William Pijl. Achterste rij in donkerblauwe shirts v.l.n.r.; Jolanda Pijl (verzorging), Jaap van Ast (chauffeur/verzorging) en John Albrechts (teamcaptain/chauffeur)?.
GO 4 KiKa. Gehurkt: KiKa Kees Witte. Voorste rij fietsers in de lichtblauwe tenues v.l.n.r.: Annet Albrechts, Liesbeth van Ast, Edwin van Os en William Pijl. Achterste rij in donkerblauwe shirts v.l.n.r.; Jolanda Pijl (verzorging), Jaap van Ast (chauffeur/verzorging) en John Albrechts (teamcaptain/chauffeur)?. (Foto: )

Flakkees team gaat Giro di KiKa Nederland fietsen

MIDDELHARNIS – Op 31 augustus start de Giro di KiKa Nederland. Teams uit het hele land fietsen dan voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Ook een team van Goeree-Overflakkee is vertegenwoordigd. Het bestaat uit vier fietsers en drie begeleiders.

Door Kees van Rixoort

De Giro di KiKa Nederland is het kleine broertje van de Giro di KiKa Italië, die grotendeels het parcours van de jaarlijkse Giro volgt. De Nederlandse tour bestaat uit drie etappes van 150 kilometer. De start is in Groningen, de finish in Utrecht bij het Prinses Máxima Centrum, hét oncologisch behandelcentrum voor kinderen in Nederland.

Teams kunnen aan de Giro di KiKa Nederland meedoen door minimaal 750 euro per fietser in te leggen voor het goede doel. Voor het team GO 4 KiKa zou dat 3000 euro betekenen. De fondswerving verliep echter zo voorspoedig dat inmiddels de grens van 11.000 euro is gepasseerd en die van 12.500 – met nog enkele weken te gaan voordat de tour start – in zicht is.

Het Flakkeese team heeft bij het verzamelen van de benodigde financiën zoveel mogelijk leeftijdsgenoten van kinderen met kanker ingeschakeld. Zo wisten deelnemers van de jeugdtriatlon in Stellendam en de zwemvierdaagse in Middelharnis veel sponsorgeld binnen te halen. Het team wist het bedrag voor KiKa te verhogen door bijvoorbeeld cakes, appelflappen en KiKa-sleutelhangers te verkopen. Assurantiekantoor Bijdevaate in Middelharnis verbond zich aan het fietsteam als kledingsponsor. Daarnaast sponsort Stichting Zuidwester het initiatief.

Initiatiefnemer van GO 4 KiKa is Annet Albrechts. "Onze jongste zoon heeft botkanker gehad. Als ouders sta je machteloos. Dan is het mooi als je iets kunt doen via KiKa: bijdrage aan onderzoek om het behandelen van kankerpatiëntjes minder zwaar te maken en de genezingskans te vergroten."

Eerder deed ze mee aan de Run voor KiKa, nu wist ze familieleden en vrienden te activeren om op de fiets te stappen tijdens de Giro di KiKa Nederland. Het gaat om de fietsers William, Edwin, Liesbeth en Annet zelf. De begeleidingsgroep bestaat uit John, Jolanda en Jaap. Kees Witte van KiKa Goeree-Overflakkee is ook nauw betrokken bij het initiatief. Hij is in ieder geval aanwezig bij de finish van de fietstocht bij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Meer informatie (ook over de mogelijkheid om te doneren): www.girodikikanederland.nl/go-4-kika.

Reageer als eerste
Meer berichten