Logo eilanden-nieuws.nl
Foto: Wim van Vossen
Advertorial

WireNet IT Solutions

Vijf voor zes 's morgens gaat de telefoon. Een klant met een IT-probleem. Yoran Kuiper stapt zijn bed uit en is een kwartier later ter plekke om het probleem op te lossen. De jeugdige ondernemer vertelt het zomaar tussendoor, maar het is wel een perfecte illustratie van zijn werkwijze: snel en oplossingsgericht, alles voor de klant.

Yoran Kuiper heeft een extra intensieve tijd achter de rug. Op 13 april opende hij zijn nieuwe bedrijfspand aan de Deltageul 24 in Stellendam. Ook introduceerde hij een nieuwe bedrijfsnaam: Computer Service Ouddorp is nu WireNet. Een naam die de lading dekt. Het eerste gedeelte staat voor draad of draadloos (wired, wireless), terwijl het tweede gedeelte verwijst naar netwerk, zowel sociaal als technisch (apparatuur). "Ik kwam er bovendien achter dat WireNet gaas of beveiligingshek betekent."

Vijftien jaar was Yoran Kuiper toen hij begon met Computer Service Ouddorp. Hij richtte zich vooral op service rond computers en wifi, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Het sloeg enorm aan en het bedrijf aan de Koolweg in Ouddorp groeide als kool. "Ieder jaar een verdubbeling", zegt de ondernemer met gepaste trots. Vooral door in te gaan op steeds andere vragen van klanten, die voor ongeveer driekwart uit het bedrijfsleven komen, in een groeiende kring rond Stellendam.

"Van het één komt het ander", legt Yoran Kuiper uit. "Nog steeds houden we ons bezig met computers en wifi, maar we doen nu veel meer. Netwerken, cloud-oplossingen, VOIP, internet of things, camerasystemen, alarmsystemen, intercomsystemen, smart home/smart business… We brengen klanten zelfs in contact met een partij die zonnepaneelsystemen levert."

In het nieuwe ruimere pand in Stellendam kan Yoran Kuiper alle mogelijkheden veel professioneler laten zien. Ook beschikt hij nu over een ruimte voor presentaties, cursussen of uitleg. Verder is het nieuwe, representatieve onderkomen voorzien van een kantoor, een werkplaats met magazijn en een ontvangstruimte met balie.

WireNet levert computers, laptops en randapparatuur, zorgt voor de installatie en voert onderhoud en reparaties uit. Datzelfde – leveren, installeren, onderhoud, reparatie – geldt voor wifi-netwerken (ook buiten), bekabeling binnen en buiten, open en gesloten netwerken. "Wat de klant maar wil", zegt Yoran Kuiper. "3G, 4G – alles kan. 5G komt eraan. Wij adviseren graag."

Camera- en alarmsystemen

Veel vraag is er naar camerasystemen om bedrijven, woonhuizen, parkeerterreinen et cetera te beveiligen. "Een camerasysteem is preventief: het voorkomt inbraken", verklaart Kuiper de groeiende interesse. Steeds vaker vragen klanten ook om alarmsystemen met toegangscontrole. "Bedrijven en particulieren willen zo hun bedrijfspanden en woonhuizen beveiligen. Of hele bedrijventerreinen. Of auto's… Alarmsystemen zijn ook te koppelen aan domotica: verlichting, deuren, radiatoren – alles is op afstand te bedienen en te programmeren."

Dat noemt WireNet smart home/smart business. "Als je verwarming en verlichting altijd en overal kunt regelen, geeft dat economisch voordeel – het is goed voor de portemonnee – én het is ecologisch verantwoord."

"Toegangscontrole tot bestanden via de cloud bieden we ook", vervolgt Yoran Kuiper. "Het systeem van Nomadesk, waarvan wij reseller zijn, voldoet aan de nieuwe privacywetgeving. De toegang is per medewerker te regelen en op ieder moment in te trekken."

Goed werk leveren

Het is hard gegaan met WireNet. In vier jaar tijd is veel tot stand gekomen. De jonge, bevlogen ondernemer heeft een simpele verklaring voor dat succes: "Goed werk leveren. Ik zeg altijd: een klant komt niet terug als hij niet tevreden is." Kuiper merkt dat klanten blijven en hun tevredenheid doorbrieven aan anderen. Het resultaat is een bedrijf dat klinkt als een klok. Een bedrijf met een nieuw pand, een nieuwe servicebus voor de deur en een nieuwe naam.

Reageer als eerste
Meer berichten