Logo eilanden-nieuws.nl
Foto:

Nieuwe look voor Wereld Winkel in Middelharnis

MIDDELHARNIS - De Wereld Winkel heeft een metamorfose ondergaan. De winkel is door de vrijwilligers opnieuw geschilderd in een frisse witte kleur, zodat de kleurrijke producten die men in de winkel kan kopen nog mooier tot hun recht komen. De verf is geschonken door Henk Stoutjesdijk van Schilderwerken SV uit Middelharnis. Met vereende krachten is er door de vrijwilligers efficiënt een taakverdeling gemaakt, zodat de winkel op tijd weer open kon. Verdeeld over twee keer twee dagen, is de winkel leeggemaakt, zijn muren en rekken geschilderd en zijn de schappen opnieuw ingedeeld. De winkel oogt nu een stuk ruimtelijker.

Omdat de Wereld Winkel graag ruimte wil maken voor nieuwe artikelen, zijn er momenteel veel producten in de aanbieding. Bovendien krijgen klanten die op vrijdag langskomen tijdens de Diekdagen 20 procent korting op een groot deel van het assortiment (m.u.v. saleproducten).

De Wereld Winkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Producten die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Winkelen bij de Wereld Winkel helpt deze mensen.

De Wereld Winkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten, Indonesische batik ververs, Nepalese wevers. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling.

Reageer als eerste
Meer berichten