Logo eilanden-nieuws.nl
Foto:

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Het thema is: Martin Mans speelt jouw verzoek! De luisteraar wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen, waaruit Martin een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij een improvisatie over het thema 'Trouw' en is er een meditatief moment. Er staan overigens ook klassieke werken op het programma, zoals 'Air' van Bach en de 'Toccata' Suite gotique van Boëllmann, waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk laat horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: 'Concert d'Orgue à Paris'. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. Martin is een gepassioneerd musicus, die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument, dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. "Je hebt een heel orkest tot je beschikking," zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Het concert start om 20.00 uur in de Hervormde Kerk, Ring 2, Dirksland. De toegang is € 10,-. Kaarten reserveren kan via www.martinmans.nl of 06-25391903. Er kunnen ook bij de ingang van de kerk kaarten worden gekocht.

Lezersactie!

Lezers van het Eilanden-Nieuws krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 2,50 en betalen € 7,50 in plaats van € 10,-. (max. 4 pers./bon) Voor online bestellingen geldt de actiecode: EIL238.

Reageer als eerste
Meer berichten